Saturday 9 June 2012

Eficienta energetica a locuintei tine de cald iarna

Cu fiecare sezon de iarna pe care il avem de trecut suntem tot mai constransi sa facem economii serioase in bugetul familiei pentru a putea face fata cheltuielilor cu incalzirea locuintei, iar in unele situatii a unor spatii pe care le detinem pentru activitati independente de productie sau servicii oferite populatiei. Prin urmare devine mai mult decat necesara gasirea unei solutii incalzire diferite de ceea ce suntem acum nevoiti sa folosim, adica sistemul centralizat de termoficare, care pe langa costurile foarte ridicate nu produce un randament optim pentru nevoile pe care le avem.

Chiar daca imobilul in care locuim a fost reabilitat termic, perpetuarea folosirii unui sistem de incalzire care functioneaza impropriu fata de noutatile tehnologice in acest domeniu, nu va aduce niciodata eficienta energetica pentru casa noastra, sau spatiul afacerii pe care o detinem. Solutia actuala, recunoascuta si folosita in multe tari ale lumii este utilizarea unui sistem de incalzire in pardoseala, care isi va dovedi eficienta intr-o maniera pe care nu ati mai intalnit-o pana acum. Faptul ca veti simti pardoseala calda, este primul aspect pe care aceasta solutie in are ca atu si il propune spre utilizarea ei.

Sistemele de incalzire cu radiatoare clasice, montate de regula sub ferestre, pe langa faptul ca ocupa un spatiu in zona acestora si sunt alimentate prin conducte total inestetice in designul locuintei, au un regim de functionare si eliberare al caldurii produse total deficitar. In fapt aceste radiatoare vor elibera caldura spre partea superioara a incaperilor, sau a oricaror alte spatii in care sunt instalate, astfel ca circuitul masei de aer cald se va desfasura dinspre tavan sper pardoseala. Este un proces complet ineficient faptul ca zona superioara a camarei va fi incalzita initial, in timp ce zona care este in mod evident folosita va primi, doar prin recircularea aerului din camera, o temperatura total inadecvata.

Un sistem de incalzire parsoseala elimina din start acest inconvenient major, toata energia calorica produsa fiind eliberata la nivelul pardoselei, adica exact unde este cel mai necesar. Veti putea urmari stand pe canapea emisiuni la televizor, veti putea sta de vorba cu prietenii, sau veti putea lucra la computer, fara a mai simti pardoseala rece. Prin masuratorile facute de catre producatorii acestei solutii incalzire, s-a evidentiat faptul ca la nivelul inferior al camerei se va putea masura o temperatura de circa 24 de grade Celsius, in timp ce in zona mediana, pe inaltimea camerei, temperatura va putea ajunge usor la 22 de grade Celsius. In mod natural si partea superioara dinspre tavan a camerei, va beneficia de o temperatura de circa 20 de grade Celsius, foarte potrivita pentru un spatiu care practic nu este folosit de catre ocupantii locuintei.

Acum daca v-ati convins ca eficienta energetica primita prin sistemul de incalzire in pardoseala poate tine cu adevarat de cald in timpul iernii, nu va ramane decat sa contactati o firma specializata, care la cerere va acorda tot sprijunul tehnic necesar, pentru dimensionarea corespunzatoare a intregului ansamblu de incalzire pardoseala, ulterior putand beneficia si de un montaj conform cu specificatiile tehnice ale producatorului acestor solutii incalzire.

Daca simtiti nevoia de informatii suplimentare legate de aceste solutii incalzire performante, puteti accesa de oriunde internetul si veti putea cauta variante ale sistemelor de incalzire pardoseala preturi, sau incalzirea prin pardoseala preturi, conducand astfel sondajul dumneavoastra catre produsele si companiile care ofera cea mai apropiata varianta de pret compatibila cu bugetul pe care intentionati sa-l alocati pentru acest demers.

No comments:

Post a Comment