Tuesday 3 April 2012

Norvegia: Un mollah fundamentalist, solicitat sa depuna marturie in apararea lui Anders Breivik

Avocatul atacatorului norvegian Anders Behring Breivik a anuntat luni ca va chema persoane din cercuri islamiste, inclusiv un mollah fundamentalist, dar si membri ai extremei-dreapta, sa depuna marturie in apararea lui Breivik la procesul care va incepe pe 16 aprilie, relateaza AFP.

Scopul este, potrivit avocatului Geir Lippestad, de a demonstra ca Behring Breivik, care a ucis 77 de persoane pe 22 iulie 2011, este responsabil din punct de vedere penal, contrar concluziilor expertilor-psihiatri, care l-au declarat bolnav mintal.

"Trebuie sa vedem daca expertii care l-au evaluat pe Breivik au respins gandurile si opinile acestuia, mai ales cele referitoare la un razboi in curs de desfasurare (intre Islam si Occident), de exemplu, considerandu-le halucinatii paranoide si psihoza", a explicat Lippestad intr-o conferinta de presa.

"Vrem sa stim daca exista cercuri, chiar si mici, in Norvegia, care sunt de aceeasi parere. Acest lucru poate avea importanta pentru problema raspunderii penale", a adaugat el.

No comments:

Post a Comment