Sunday, 25 March 2012

Cariile dentare in copilarie

 

Cariile dentare în copilarie apare cel mai des la dinÅ£ii de sus ÅŸi de jos din faÅ£a (incisivi), ÅŸi poate fi o problema grava.


Informaţii
Copilul tau are nevoie de dinti de lapte puternici si sanatoÅŸi. Acesti dinti ajuta copilul sa mestece mancarea, sa vorbesca, ÅŸi sa aiba suficient spaÅ£iu în maxilarul lui sau al ei pentru ca dintii adulÅ£i sa creasca drept.
Cariile dentare pot aparea atunci când dintii copilului dumneavoastra intra în contact cu prea mult zahar. Acest zahar ajuta bacteriile sa se dezvolte. Acizii produsi de bacterii pot cauza aparitia cariilor dentare.
Multe din lichidele pe care copilul dumneavoastra le consuma conÅ£in zahar, inclusiv laptele ÅŸi sucurile de fructe. Consumul de snacks-uri cu urme de zahar, de asemenea, aduc mai mult zahar pe dintii copilului dumneavoastra.
Cât de des copilul bea lichide care conÅ£in zahar, ÅŸi cât de mult zahar ramâne în gura sunt de asemenea importante. Când copiii dorm sau se plimba cu o sticla sau cana sippy in gura lor, zaharul imbraca dintii lor pentru perioade mai lungi de timp, ducand la aparitia cariilor dentare mai rapida.
Laptele matern în sine este cea mai sanatoasa hrana pentru dintii de lapte. El tinde sa încetineasca dezvoltarea bacteriilor ÅŸi producÅ£ia de acid. Cu toate acestea, atunci când laptele matern este alternat cu produse zaharoase sau bauturi, rata de cariilor dentare poate fi mai rapid decât cu zahar separat.

Prevenirea
Sfaturi de hranire pentru a preveni aparitia cariilor dentare:
• NU umple sticla copilului cu lichide, care sunt bogate in zahar, cum ar fi pumn, gelatina, sau bauturi racoritoare.
• Pune copilul la culcare cu o sticla de apa numai - nu suc, lapte, sau alte bauturi.
• Ofera copii de varsta 6 - 12 luni numai formula de a bea din sticle.
• ScoateÅ£i flaconul sau care alapteaza se opreasca atunci când copilul dumneavoastra a adormit.
• Nu lasaÅ£i copilul dumneavoastra mers pe jos în jurul valorii de folosind o sticla de suc sau lapte ca o suzeta. EvitaÅ£i utilizarea prelungita a suzeta ÅŸi NU baie suzetei in miere, zahar, sirop sau.
• ÎncepeÅ£i de predare-va copilul sa bea dintr-o ceaÅŸca în jurul valorii de la varsta de 6 luni. ÎncercaÅ£i sa încetaÅ£i sa utilizaÅ£i o sticla de vârsta 12 - 14 luni.
• Limita suc de la mai puÅ£in de 6 uncii pe zi în timpul meselor.
Sfaturi pentru îngrijirea dinÅ£ilor copilului dumneavoastra:
• Dupa fiecare masa, ÅŸtergeÅ£i uÅŸor dintii copilului tau si gingiile cu un prosop curat sau tifon pentru a indeparta placa.
• ÎncepeÅ£i periaj cât mai curând copilul dumneavoastra are dinÅ£i. Periati dintii împreuna, cel puÅ£in la culcare. Daca aveÅ£i un sugar sau copil, loc o cantitate mica de pasta de dinti non-fluorurata pe un prosop si frecati usor pe dinti lor. AveÅ£i posibilitatea sa comutaÅ£i la pasta de dinti cu fluor atunci când sunteÅ£i sigur ca copilul dumneavoastra scuipa toate din pasta de dinti dupa periaj. Copiii mai mari se poate folosi o periuta de dinti cu moale, nylon par. Foloseste o cantitate foarte mica de pasta de dinti (nu mai mult de dimensiunea unui bob de mazare).
• Incepeti folosirea atei dentare dintii copiilor atunci când toate primare (copil) dintii au erupt (de obicei în jurul vârstei de 2 1 / 2).
• Daca bebelusul tau este de 6 luni sau mai mari, utilizeaza apa fluorizata sau un supliment de fluor daca aveÅ£i apa bine fara fluor. Daca utilizaÅ£i apa îmbuteliata, asiguraÅ£i-va ca acesta conÅ£ine fluor.
• InspectaÅ£i dintii copilului dumneavoastra în mod regulat ÅŸi începe vizitele la dentist atunci când toate dintii de lapte au erupt sau la varsta de 2 sau 3, oricare dintre acestea are loc mai întâi.

 


cabinet stomatologic, cabinet stomatologic

No comments:

Post a Comment