Saturday 17 March 2012

Oficiali iranieni: "Vom raspunde oricarui atac, indiferent ca vine din partea Israelului sau a SUA"

stirileprotv.ro Dupa Afganistan si Irak, razboiul s-ar putea muta in Iran. Tonul devine tot mai grav, mai ales dupa ce oficialii iranieni au amenintat ca vor raspunde oricarui atac, indiferent ca vine din partea Israelului sau a Statelor Unite.

Iar premierul Benjamin Netanyahu a avertizat ca programul ce i-ar putea aduce Iranului arma nucleara trebuie oprit.

Armata israeliana face exercitii de pregatire, in cazul unei ofensive cu arme chimice. In alta situatie, salvatorii simuleaza cautarea unor supravietuitori dupa un atac cu rachete, care ar putea veni fie direct din Iran, fie de la gruparile aliate, Hezbollah din Liban si Hamas din Gaza.

Situatia tinde sa devina exploziva. Premierul Benjamin Netanyahu a declarat in parlamentul israelian ca e gata sa dea un raspuns la amenintarea iraniana. Cu sau fara sprijin american.

Israelul a mai actionat pe cont propriu, in 1981, cand a bombardat un reactor din Irak; existau temeri ca, din ordinul lui Saddam Hussein, s-ar putea dezvolta acolo arme nucleare.

Totusi, sunt multi cei care cred ca raidurile israeliene pot avea doar un efect limitat. Cu riscul, insa, de a arunca din nou in aer fragilul echilibru din Orientul Mijlociu.

 

No comments:

Post a Comment