Friday 16 March 2012

Construirea unei oferte de produse si accesorii auto

Intretinerea unui automobil este placerea fiecarui conducator auto, mai ales daca este vorba de masina personala sau a familiei. Ca si posesori de automobile incercam pe cat posibil sa le mentinem curate, intretinute si in perfecta stare de functionare. De aceea, alegerea unui distribuitor si furnizor de piese si accesorii auto este un lucru pe care nu il facem fara sa ne gandim bine inainte si sa analizam toate punctele care trebuiesc atinse pentru a ne fi satisfacute preferintele. Dar vom incerca in cele ce urmeaza sa vedem cum ar trebui sa arate si ce ar trebui sa contina o oferta de piese si accesorii auto pentru a ne facem sa ne gandim la a o lua in considerare pe viitor.

O oferta atractiva de piese si accesorii auto trebuie, in primul rand, sa fie foarte vasta. O varietate de produse asigura in acelasi timp si un numar mare de potentiali clienti. Trebuie sa avem accesoriile de exterior, cele de interior, accesoriile electrice,  de siguranta, de intretinere si, mai ales accesorii de iarna. Pana sa trecem la discutia despre categoriile de covorase auto sau despre huse auto, sa vorbim mai intai despre categoriile de produse enumerate mai sus. Ce ar trebui sau ce putem gasi acolo, cum ar trebui construita oferta si pentru ele etc.

In categoria accesoriilor electrice, spre exemplu, vom gasi produse precum lanterna, compresor auto, aspirator auto si altele. Bineinteles ca fiecare dintre aceste produse isi are importanta pentru fiecare conducator in parte, prin simplul fapt ca, spre exemplu, un compresor auto poate fi foarte important pentru un client si, in acelasi timp mai putin important pentru un alt client care este in cautarea unui aspirator auto de calitate. De aceea, un distribuitor de piese si accesorii auto trebuie sa construiasca oferta pentru aceste produse astfel incat sa evidentieze importanta fiecaruia dintre ele. Preturile trebuie sa fie avantajoase pentru client dar, in acelasi timp sa nu fie chiar atat de scazute incat sa ne faca sa ne indoim de calitatea produselor oferite.

Mai departe, acelasi lucru este valabil si pentru categoriile enuntate mai devreme, dar si pentru cele inca nementionate, de huse auto si covorase auto. Este clar ca sunt produse indispensabil oricarui autoturism, si care necesita inlocuiri periodice.  In acelasi timp, fie ca este vorba despre huse auto de exterior, pentru volan, individuale sau la set, varietatea lor trebuie sa fie direct proportionala cu cea a preferintelor conducatorilor auto. Mai mult, un distribuitor de piese si accesorii auto bun va sti ca fiecare potential client va cauta in primul rand, in special cei care cauta huse auto, acestia vor urmari in primul rand sa satisfaca nevoia de confort. Modele sunt si ele importante, insa combinatia pret-confort este cea care il va convinge intotdeauna pe client.

Aproape aceleasi lucruri sunt valabile si pentru covorase auto. Fie ca sunt covorase auto pentru portbagaj, universale sau adaptabile, varietatea acestora trebuie de asemenea sa fie direct proportionala cu posibilele preferinte ale clientilor.

Insa, poate cele mai importante lucruri sunt legate de intreaga atitudine a distribuitorului in raport cu clientul si de felul in care acesta faciliteaza procesul de cautare si achizitie pentru client. O reprezentare online a produselor este intotdeauna un lucru bun deoarece, pe langa faptul ca permite clientului sa gaseasca un compresor auto sau un aspirator auto in doar cateva minute de navigare pe site, ii va oferi tot confortul de care acesta are nevoie.


huse auto, huse auto

No comments:

Post a Comment