Saturday 24 March 2012

"Ne-au bruscat cand am strigat: Pleaca Traiane". Suporteri, retinuti dupa protestele din Capitala

stirileprotv.ro Mai multi suporteri au fost retinuti, sambata, in urma unor incidente ce au avut loc in timpul mitingului din Piata Victoriei al fanilor echipei Universitatea Craiova, la care participa aproximativ 400 de persoane.

La 45 de minute dupa ce a inceput mitingul pe care fanii Craiovei il anuntasera ca fiind pasnic, un suporter al Universitatii a fost evacuat din randul celorlalti participanti.

Imediat s-a creat o ambuscada, iar dupa cateva imbranceli intre fortele de ordine si suporteri, jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene si i-au dispersat pe majoritatea fanilor din Piata Victoriei. Mai multi fani au fost retinuti si urcati in dubele Jandarmeriei. Dupa aproximativ un sfert de ora, in Piata Victoriei au revenit aproximativ 100 de suporteri, care au continuat protestul.

Unul dintre cei retinuti este fiul ofiterului de presa al Universitatii Craiova Vicentiu Neagoe, Vlad. Acesta a fost batut de jandarmi, tras de par in drum spre duba si i s-au pus catusele.

Andrei Florin, membru al Asociatiei Suporterilor Romani din partea clubului Dinamo, a declarat ca jandarmii au inceput sa ii bruscheze pe fani in momentul in care au strigat "Pleaca Traiane".

In Piata Victoriei au fost aduse patru autocare cu care fanii Universitatii au venit de la Craiova, o parte dintre ei s-au urcat in ele, insa alti 50 de fani vor sa mearga spre Piata Universitatii, iar jandarmii s-au pus pe doua randuri incercand sa ii impiedice sa mearga in directia respectiva.

Reprezentantul Jandarmeriei, Cosmin Pana, a declarat ca din primele informatii 15 persoane ar fi fost duse la sectie pentru investigatii.

Sustinatorii echipei oltene, alaturi de fani dinamovisti si rapidisti, protesteaza fata de dezafilierea Universitatii Craiova si fata de Legea 4 (legea privind prevenirea si combaterea violentei pe stadioane).

Fanii olteni mai au programat un miting de protest in data de 8 aprilie, la Craiova.

No comments:

Post a Comment